Thursday, January 4, 2007

100 bin dolar ödülü eğitime harcayan vali

Siirt’te iken 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasının ve halen bulunduğu Sakarya’da 1 ytl=1 okul kampanyasının ısrarlı takipçisi olmuş bir vali o. O vali kim mi? İşte cevabı.

Bizler çocukken adetti.Yerel gazetelerde şehirde yılın siyasetçisi,yılın sporcusu,yılın öğretmeni,yılın doktoru,yılın annesi seçilirdi.Belki yılın siyasetçisi ve yılın sporcusu halen bir çok ilde seçiliyordur,ama diğerleri hoş ve naif anılar olarak kulaklarımızda uğulduyor.

Peki bir bürokratın,mülki amirin , yılın eğitim alanında en çok konuşulan ismi olmasına ne deriz?

Bu yıl Koç Vakfı'nın “Vehbi Koç Özel Ödülü” ödülü işte böyle birşey oldu. Ödülü Sakarya Valisi Nuri Okutan aldı.Adapazarı yerel medyasından, ulusal basına Nuri Okutan ismi bir anda gündem oldu.

Buna sebep hiç şüphesiz ödülün hak eden isme gittiğine dair ortak kanı ve bu ödülü hak edişin arkasında uzun yıllar süren ,sahici ve somut bir eğitim gönüllüğünün yatmasıydı.

Vali Nuri Okutan yıllar yılı gayretle , hiç usanmadan görev yaptığı her yerde eğitimi yaygın hale getirmenin gayretinde olmuş.O kadar ki okul öncesi eğitimden,kitap okuma alışkanlığına kadar eğitim başlığının altında ne varsa ,Vali Okutan’ın gündeminden eksik olmamış.

Siirt’de görevliyken “Haydi Kızlar Okula” kampanyasının;halen bulunduğu Sakarya’da 1 ytl=1 okul kampanyasının ısrarlı takipçisi olmuş.
Şimdi yıllar yılı yaptığı çalışmalarının bir meyvesi olarak ödülünü alıyor.
Ödül tam tamına 100 bin dolar.
Vali Okutansa ununu eleyip asmışa hiç benzemiyor.
Çünkü bu rakamı da okul yaptırmak üzere bağışlıyor.

No comments: